کاربرد و اصول نصب جعبه تقسیم در ساختمان

کاربرد و اصول نصب جعبه تقسیم در ساختمان

سیم کشی برق ساختمان یکی از مراحل مهم و حساس در ساختمان سازی است. شرکت‌های پیمانکار ادارات برق، اتصالات و سیم کشی‌های برقی را تا ورودی ساختمان شما انجام می‌دهند…

برای برق کشی داخلی ساختمان باید خودتان دست به کار شده و از متخصصان برق و همچنین ابزار کاملا استاندارد مانند سیم، کاندوئیت، جعبه تقسیم و … استفاده نمایید. اولین اشتباه و سهل انگاری در سیستم برق کشی هر ساختمان برابر با آخرین اشتباه است و از خطرات جانی غیر قابل جبران گرفته تا صدمات به وسایل و تجهیزات الکتریکی همگی حساسیت برق کشی ساختمان را افزایش می‌دهند. در این مطلب قصد داریم کاربرد جعبه تقسیم و نحوه نصب آن در ساختمان‌ها را به صورت اصولی شرح دهیم.

کاربرد جعبه تقسیم در برق کشی ساختمان

جعبه تقسیم یکی از اجزای سیستم برق کشی ساختمان‌ها است. این جعبه جایگاهی برای تقسیم و انشعاب گرفتن سیم های برقی است که معمولا در دو نوع روکار و توکار مورد استفاده قرار می‌گیرد. جعبه تقسیم می‌تواند از جنس‌های فلز، پلاستیک، آلومینیوم، گالوانیزه و استیل باشد.

نکاتی ایمنی که برای نصب جعبه تقسیم باید انجام داد به قرار زیر است:

  • جعبه تقسیم ها معمولا در گوشه‌های دیوارها در قسمت بالایی و با فاصله‌ای تقریبا ۲۵ تا ۴۰ سانتی متری از سقف نصب می‌گردند.
  • درب جعبه تقسیم باید قابل دسترسی باشد و هیچ گونه سیمی از آن بیرون نزده باشد.
  • هیچکدام از سیم های درون جعبه تقسیم نباید لخت باشند و اتصالات خارجی باید با سوکت مهار گردند.

روش مرتب کردن سیم های درون جعبه تقسیم

گاهی اوقات این مساله پیش می‌آید که سیم های درون جعبه تقسیم نامرتب هستند زیرا معمولا سیم های ورودی و خروجی به این جعبه زیاد است، بنابراین نیاز است که چیدمان سیم ها را مرتب و مشخص کرد زیرا هنگام پیش آمدن مشکلی خاص، بررسی جعبه تقسیم اولین راهکار تست سیستم برق کشی ساختمان است. زیرا در جعبه تقسیم ها، سیم کشی که متصل به گره‌های انتهایی که همان کلید و پریزها محسوب می شوند، مشخص می‌شود. با بررسی جعبه تقسیم انشعابی دیگر نیازی به باز کردن سایر سیم ها نمی‌باشد. بنابراین برای مرتب کردن سیم های داخل جعبه تقسیم راه‌حل‌های زیر می‌تواند مفید باشد.

در حرکت اول تمام سیم ‌های که خالی یا اصطلاحا بدون برق هستند را جمع کرده و به یکدیگر متصل نموده و به سمت پشت جعبه ادامه دهید. سپس همین مراحل را برای سیم ‌های نول انجام دهید. حال نوبت سیم های فاز است که باید آن‌ها را به طور کامل پوشانده و در قسمت پایین جعبه تقسیم به سمت جلو و عقب بچرخانید و در پایان برای تفکیک این دسته از بقیه دسته‌‌های سیم با یک کلاهک اتصال روی آن را بپوشانید. با استفاده از همین روش ساده می‌توانید سیم‌ های درون جعبه تقسیم را منظم کنید.