سینی کابل

زمانی که ساختمان‌سازی به مرحله تأسیسات می‌رسد تقریباً ساختمان آماده است و تنها اجرای اقداماتی برای زیبا‌سازی و ایمن‌سازی ساختمان باید در دستور کار قرار گیرد. لازم به ذکر است که استفاده کردن از سینی کابل طی همیین مرحله انجام می‌شود. در این مقاله به بیان مراحل سیم‌کشی ساختمان و انواع آن و همچنین چگونگی استفاده از سینی کابل در برق‌کشی ساختمان خواهیم پرداخت.

مراحل سیم کشی ساختمان

به طور کلی سیم‌کشی ساختمان در پنج مرحله انجام می‌پذیرد:

• در گام نخست به تهیه نقشه کامل برق‌کشی ساختمان و اجرای ملزومات آن پرداخته می‌شود.

•  پس از انجام این موارد به مرحله دوم سیم‌کشی می‌رسیم که در این مرحله با توجه به نقشه‌های موجود اقدام به کنده‌کاری و ایجاد محل‌های کلید و پریز بر اساس استانداردهای مربوطه می‌شود.

• در مرحله سوم می‌بایست لوله‌های مربوطه را در جای خود قرار داده و با استفاده از گچ اقدام به محکم‌سازی آن کنید. توجه داشته باشید چیزی مسیر سیم‌کشی را مسدود نکرده باشد در غیر اینصورت زمان شما به هدر خواهد رفت.

• چهارمین مرحله از سیم‌کشی ساختمان به عبور سیم از داخل لوله‌ها به وسیله فنر برق‌کشی طی می‌شود. نکته حائز اهمیت در این مرحله استفاده از سیم‌های رنگارنگ است زیرا هم‌رنگ بودن سیم‌ها باعث اخلال در امور تعمیراتی آن می‌شود. همچنین توجه داشته باشید که سیم‌های استفاده شده یک تکه باشند تا دچار قطعی یا کم و زیاد شدن نوسانات برق نشود. اما اگر به هر دلیلی مجبور شدید از سیم‌های چند تکه استفاده کنید حتماً محل اتصال سیم را به خوبی با چسب برق بپوشانید. البته در مصرف چسب زیاده روی نباید بکنید چرا که اگر از چندین لایه چسب استفاده کنید باعث بیشتر شدن قطر سیم در نتیجه عدم عبور آن از لوله‌های سیم کشی خواهد شد.

• پنجمین مرحله سیم‌کشی ساختمان را به نصب کلید و پریز اختصاص می‌دهیم در این مرحله سیم‌هایی که درون لوله‌ها قرار دارند را از محل کلید و پریز خارج کرده و کلید و پریز روی آن نصب می‌کنیم.

انواع روش‌های سیم‌کشی

سیم‌کشی ساختمان‌ها بر حسب کاربری آن‌ها متفاوت خواهد بود. به طور کلی سیم‌کشی ساختمان به دو روش توکار و روکار تقسیم‌بندی می‌شود. همانطور که از نامشان پیداست سیم‌کشی روکار روشی است که سیم‌ها روی دیوار قرار داده می‌شوند و معمولاً از داکت برای هدایت آن‌ها استفاده می‌شود و در سیم کشی به روش توکار سیم‌ها از داخل دیوار به ‌وسیله لوله و سینی کابل هدایت می‌شوند. هرکدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند اما به طور کلی اغلب مردم از سیم‌کشی توکار استفاده می‌کنند.

ویژگی‌های سیم کشی توکار

سیم کشی توکار به دلیل پیدا نبودن سیم‌ها و مخفی بودن آن‌ها در دیوار از زیبایی و ایمنی بیشتری برخوردار است اما این نکته را باید بیان کرد که در صورت وقوع هر نوع مشکلی رفع آن مستلزم ایجاد حفره‌هایی در دیوار است که سختی‌های خاص خود را دارد. از این روش سیم‌کشی معمولاً برای ملک‌های شخصی استفاده می‌کنند.

ویژگی‌های سیم کشی روکار

سیم‌کشی روکار به دلیل پیدا بودن سیم‌ها یا لوله هدایت کننده آن‌ها از امنیت و زیبایی کمتری برخوردار است بنابراین طرفداران کمتری دارد اما این نوع سیم‌کشی به دلیل در دسترس بودن سیم‌ها پس از پیش آمدن هر مشکلی به سادگی و بدون نیاز به تخریب دیوار قابل حل خواهد بود. شرکت‌های تجاری و فروشگاه‌ها اغلب از روش روکار برای سیم‌کشی استفاده می‌کنند.

سینی کابل

سینی کابل ابزار فلزی است که جهت توزیع، مراقبت و هدایت کابل‌های الکتریکی در سیم کشی برق ساختمان مورد استفاده واقع می‌شود. در گذشته از کابل‌های الکتریکی به صورت آزاد و رها در خانه استفاده می‌کردند که این امر موجب به خطر افتادن جان اعضای خانواده و ایجاد نوسانات الکتریکی می‌شد. امروزه اما به لطف لوله‌های برق و سیستم سینی کابل مراحل نصب تا راه‌اندازی برق ساختمان‌ها به صورت ایمن انجام می‌شود. همان‌طور که گفته شد سیم‌کشی ساختمان‌ها به دو روش توکار و روکار تقسیم‌بندی می‌شود که سینی‌های کابل در روش توکار مورد استفاده قرار می‌گیرند.