خرید جعبه تقسیم

 

 

هنگامی که از یک جعبه تقسیم برای سازمان‌دهی ارتباطات برقی در هر ساختمان استفاده می‌شود، حل هر گونه مشکلات الکتریکی که بعدها ممکن است به وجود آیند، بسیار راحت‌تر است. هنگامی که برخی از اتصالات بدون جعبه‌های تقسیم، در حفره‌های دیوار یا در سقف کاذب یا مکان‌های پنهانی کار گذاشته می‌شوند، مشکلات احتمالی در آینده افزایش می‌یابد. هر اتصال برق باید داخل یک جعبه محافظ قرار گرفته باشد که برای یافتن و دسترسی آسان باشد.

آشنایی با جعبه تقسیم

جعبه تقسیم یکی از پرکاربرد ترین ابزارآلات صنعتی محسوب می شود. جعبه تقسیم در بسیاری از تاسیسات صنعتی و الکتریکی قابل استفاده است.

تاسیسات صنعتی و الکتریکی با گذشت زمان تغییرات زیادی داشته اند و فناوری های جدیدی در ساخت آن ها استفاده شده است.

جعبه تقسیم وظیفه تقسیم و بخش بندی سیم های برق خانگی و صنعتی را بر عهده دارد و در بسیاری از ساختمان های مسکونی، اداری و برج های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

جعبه تقسیم یکی از مهم ترین بخش های سیستم برق یک خانه یا اداره و کارخانه محسوب می شود و وجود آن در محل کار الزامی است.

ساختار جعبه های تقسیم به این صورت است که یک یا چند سیم متصل به یکدیگر را در داخل خود جای می دهد. اهمیت اصلی آن‌ها مربوط به خاصیت حفاظت آن ها از سیم های برق در برابر خطرات مختلف محیطی است.

آشنایی با جعبه تقسیم و لوازم ارتینگ شرکت پتروفولاد غرب

چهار عامل اصلی که در هنگام انتخاب یک جعبه اتصال باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

  • درجه حفاظت و ایمنی جعبه اتصال
  • نحوه قرارگیری و سازمان دهی سیم‌ها در داخل جعبه اتصال (نوع و تعداد پایانه ها)
  • جنس جعبه
  • اندازه و شکل جعبه تقسیم

انواع جعبه تقسیم

جعبه تقسیم دارای انواع مختلفی است و می توانید از مراکز معتبر اقدام به خرید آن ها نمایید.

جعبه تقسیم باکسی فلزی یا پلاستیکی برای محافظت از سیم‌ها و تجهیزات الکتریکی است که در دو نوع روکار و توکار تولید و وارد بازار می‌شود.

جعبه تقسیم روکار اکثرا با جنس پلاستیک در بازار یافت می‌شود و ساختمان داخلی آن به این صورت است که از چهار استوانه شیاردار تشکیل شده است و سیم های برق درون این شیارها قرار گرفته و با پیچی ثابت و محکم می‌شوند، سپس در آن را بسته و بر روی دیوار نصب می‌کنند. جعبه تقسیم توکار در هر دو نوع فلزی و پلاستیکی موجود می‌باشد و پس از قرار گرفتن اتصالات داخل آن، درون دیوار نصب می‌شود. جالب است بدانید کاربرد جعبه‌های روکار در ساختمان بیشتر از نوع توکار می‌باشد.

بنا به مطالب گفته شده نتیجه می‌گیریم که جعبه تقسیم و سینی کابل یک قطعه الکترونیکی ضروری در ساختمان سازی مدرن به شمار می‌آید چرا که در محیط‌های تجاری، صنعتی و خانگی از اتصالات برقی محافظت می‌کند و با نصب و راه‌اندازی آسان و سریع، بسیار کاربردی و مشتری پسند می‌باشد.

جعبه‌های تقسیم در ساختمان‌های قدیمی بیشتر یک حفره درون دیوارها بودند که تنها سیم‌ها در آن قسمت‌ها قرار می‌گرفتند تا نمای ساختمان زیبایی خود را از دست ندهد اما برای ساختمان‌های مدرن امروزی تبدیل به جعبه‌های زیبا و با قابلیت‌های بیشماری تبدیل شده‌اند که تاثیرات قابل توجهی بر ساختمان‌های امروزی دارند.

جعبه تقسیم فلزی بهتر است یا پلاستیکی؟

جعبه‌های تقسیم اتصالات الکتریکی می‌تواند از هر دو جنس فلز یا پلاستیک ساخته شده و آن‌ها را با نام‌های مختلفی عرضه می‌کنند. این به این دلیل است که آن‌ها در اشکال و اندازه‌های مختلف هستند که برای مقاصد مختلف استفاده می‌شوند. جعبه تقسیم می‌تواند به سادگی برای حفاظت از اتصال سیم‌های چند منظوره استفاده شود که در ساختار آن یک صفحه صاف آن را پوشش دهد. جعبه‌های تقسیم برق گاهی برای خروجی‌ها یا سوئیچ‌های دیواری و سقفی نیز استفاده می‌شوند. بعضی از جعبه‌های تقسیم به طور خاص برای ساخت و ساز جدید ساخته می‌شوند و برخی دیگر برای تکمیل کار طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اندازه و شکل جعبه تقسیم

جعبه های تقسیم در بسیاری از اشکال و اندازه‌ها وجود دارند. برای مثال، اگر شما به دنبال یک جعبه تقسیم برای اتصال ترمینال تکی در دیوار خود هستید، نصب یک جعبه تقسیم فولادی ضد زنگ 4 تایی راه‌حلی ایده آل نیست.

جعبه‌های تقسیم در اشکال زیر ساخته می‌شوند:

  • جعبه تقسیم مربع
  • جعبه تقسیم مستطیلی
  • جعبه تقسیم گرد
  • جعبه تقسیم هشت ضلعی
  • جعبه تقسیم سقفی

اضافه کردن یک جعبه تقسیم

فرقی نمی‌کند که آیا شما می‌خواهید یک خروجی جدید به آشپزخانه خود اضافه کنید، یک پنکه سقفی نصب کنید، یا یک مدار جدید به گاراژ یا پارکینگتان اختصاص دهید، در هر صورت یک جعبه اتصال از هر نوعی مورد نیاز است. اگر چه برخی از صاحب خانه‌ها توانایی نصب جعبه تقسیم را به تنهایی دارند اما برای اکثر مردم توصیه می‌شود که برای اضافه کردن یک جعبه تقسیم جدید از یک برق‌کار مجاز برای انجام این کار کمک بگیرند.

یک جعبه تقسیم برای اهداف مختلف زیر استفاده می‌شود:

  • افراد را از تماس مستقیم با سیم‌های برق محافظت می‌کند.
  • سیم‌های برق را از گرد و غبار و رطوبت محافظت می‌کند.
  • از جویده شدن سیم‌ها توسط جوندگانی چون موش جلوگیری می‌کند.
  • برق را در واحد‌های ساختمانی طبقه‌بندی می‌کند.
  • در صورت وقوع حادثه مانع از گسترش آتش سوزی می‌شود.

ترمینال‌های جعبه تقسیم

ترمینال جعبه تقسیم یک نقطه در داخل جعبه تقسیم است که دو سیم در آن با یکدیگر متصل هستند در یک جعبه تقسیم اغلب ترمینال‌های چندگانه وجود دارد که هر خروجی به عنوان نقطه اتصال برای دو سیم مختلف استفاده می‌شود. اگر سیم‌ها هنوز با عایق پوشانده شده‌اند، قبل از اتصال سیم به ترمینال می‌توانید از مجموعه‌ای از سیم‌چین‌های مناسبی استفاده کنید تا عایق‌ها را جدا کنید.

رایج‌ترین جعبه‌های تقسیم دارای 4 یا 6 ترمینال یا خروجی هستند. گفته می‌شود که تعداد دقیق ترمینال‌ها همیشه بستگی به تعداد اتصالاتی که شما نیاز دارید ایجاد می‌شوند.

هنگام انتخاب یک جعبه تقسیم اطمینان حاصل کنید که شما برای هر جفت سیم مورد نظر برای اتصال به ترمینال کافی دسترسی دارید.

از طریق هر ترمینال برای ایجاد یک اتصال الکتریکی، سیم‌کشی اجرا می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از یک مولتی متر ولتاژ را در سراسر اتصال اندازه‌گیری کنید. برای اتصال سیم در یک ترمینال همواره چند راه مختلف وجود دارد. نوع ترمینال بستگی به نحوه اتصال سیم‌ها دارد:

  • ترمینال‌های قابل تنظیم با پیچ گوشتی: برای نصب سریع در نظر گرفته شده‌اند و با پیچ کردن هر کدام از کابل‌ها به به منفذ، خود نصب می‌شوند.
  • ترمینال‌های پیچی تکی: این ترمینال تمام کابل‌ها را به یک نقطه اتصال متصل می‌کند و با کمک یک پیچ متصل می‌شوند.
  • ترمینال‌های نگهدارنده: انواع جدیدی از ترمینال‌ها هستند که کابل‌ها به جای متصل شدن به آن‌ها، با فشار داده شدن وارد آن‌ها می‌شوند.

مزایا و کاربرد جعبه تقسیم

هنگامی که از یک جعبه تقسیم برای سازمان‌دهی ارتباطات برقی در هر ساختمان استفاده می‌شود، حل هر گونه مشکلات الکتریکی که بعدها ممکن است به وجود آیند، بسیار راحت‌تر است. هنگامی که برخی از اتصالات بدون جعبه‌های تقسیم، در حفره‌های دیوار یا در سقف کاذب یا مکان‌های پنهانی کار گذاشته می‌شوند، مشکلات احتمالی در آینده افزایش می‌یابد. هر اتصال برق باید داخل یک جعبه محافظ قرار گرفته باشد که برای یافتن و دسترسی آسان باشد.

جعبه تقسیم باکسی مربع یا مستطیل شکل برای قرار گرفتن سیم‌ها و اتصالات الکتریکی می‌باشد که از طریق کابل وارد این جعبه می‌شوند و به قسمت‌های مختلف ساختمان راهنمایی می‌گردند و متصل کننده نودهای انتهایی هر بخش ساختمان می‌باشند.

این قطعه الکترونیکی در ساختمان‌ سازی مدرن برای انشعاب گرفتن از مسیر سیم‌ها به کار می‌رود. به این صورت که در قسمت بالای هر کلید برق و در ارتفاعی به اندازه تقریبا 30 الی 50 سانتی‌متر از زیر سقف یک جعبه تقسیم نصب می‌شود. دلیل این کار این است که دیگر سیم نول به داخل کلیدها نرود و آن را در داخل جعبه تقسیم با سیم نول وارد شده به لامپ سربندی کنند و به این نحو، در مصرف سیم، کابل و لوله‌های برق نیز صرفه‌جویی قابل توجهی به عمل آید. همچنین نصب این جعبه در داخل ساختمان‌های مدرن، زیبایی ظاهری آن را حفظ می‌کند و سبب می‌شود که سیم‌ها و اتصالات برقی در معرض دید قرار نگیرند و همچنین در برابر خطرات محیطی نظیر رطوبت، دمای بالا، گرد و غبار و… از آن‌ها محافظت شود.