سینی کابل

مهندسان برق به ندرت علاقه‌مند به کسب دانش و تجربه در زمینه‌ نصب سینی کابل هستند. اکثر آن‌ها فکر می‌کنند که نگرانی تکنیسین‌های مکانیکی برای مراقبت از سینی کابل است.

اگر سیستم سینی کابل به طور مناسب در یک پروژه نصب شده باشد، مزایای زیر را می‌توان برای آن شمارش کرد:

  • سیستم سینی کابل باعث افزایش ایمنی سیستم سیم‌کشی برق می‌شود.
  • اطمینان را برای نصب کابل در هر شرایطی فراهم می‌کند.
  • نصب سیستم جعبه کابل و سینی کابل موجب صرفه‌جویی در فضا، مواد، کار، زمان و هزینه می‌شود.
  • تعمیر و نگهداری و گسترش نصب سینی کابلی راحت‌تر از هر نوع سیم‌کشی دیگر است.

از این‌رو، نصب تجهیزات برقی در یک پروژه باید به عنوان اولویت اول در سیستم سیم‌کشی کابل به خوبی بررسی شود. این مقاله یک دستورالعمل متداول برای نصب سینی کابل یا نصب ترمینال برای یک پروژه ساختمان را توضیح می‌دهد.

مراحل نصب سینی کابل

۱- دستورالعمل اولیه

در این دستورالعمل باید روش ایجاد و روش نصب سینی کابل و سیستم تراکنش G.I برای خدمات ساختمان MEP نوشته شود.

۲- مشخصات پروژه‌های قابل اجرا

  • ترکیب الکتریکی
  • نصب
  • زیرساخت

۳- محل فعالیت، در داخل و خارج از ساختمان

۴- خطرات بهداشت و ایمنی

اقدامات ایمنی خاص باید به صورت قابل اجرا انجام گیرد و تمام اقدامات ایمنی به طور جداگانه در طرح ایمنی پروژه پوشش داده شود.

۵- عملیات

  • مواد:

مواد مورد استفاده در هر ماده ارائه شده توسط مهندس مورد تایید و مسیریابی قرار خواهد گرفت و اندازه خواهد شد به عنوان نقشه‌های تایید شده در هماهنگی با سایر خدمات.

  • ذخیره سازی / حفاظت:

جعبه اتصال و کابین سینی، ترمینال و لوازم جانبی باید با دقت برای جلوگیری از هرگونه خسارت بارگیری شوند. اگر آن‌ها در بسته‌ها یا پالت‌ها حمل می‌شوند، هر بسته پالت باید جداگانه با تجهیزات مناسب بلند برداشته شود. هر اقدام احتیاطی قبل از نصب باید حفظ شود.

راه اندازی سینی کابل یا سیستم ترمینال برای ساختمان

  1. اطمینان حاصل کنید که تمام مراحل نصب و راه‌اندازی سینی کابل مطابق با اهداف طراحی پروژه سیستم الکتریکی و کم ولتاژ و مورد تایید و مطابق با استانداردهای محلی و بین‌المللی باشد.
  2. طراحی سیستم را تا جایی که ممکن است مطابق با نقشه‌های طراحی شده انجام دهید. نگهداری از سینی‌های کابل، ترانکینگ و تغییر و تعویض و جبران خسارت به شرایط ساختمانی بستگی دارد، اما در صورت امکان، منطقه خالی هر بخش از کار را برای این موارد حفظ کنید.
  3. قبل از شروع نصب در هر منطقه، تمام قسمت‌های مجاور قابل اجرای کار را بررسی کنید. در صورتی که شرایطی ایجاد شود که مجبور شوید از اجرای مناسب کار اجتناب کنید، نصب در آن منطقه نباید ادامه پیدا کند تا زمانی که شرایط توسط پیمانکار اصلاح شود.
  4. سینی کابل / ترانکینگ باید در محل نگهداری و در محل ذخیره‌سازی خشک و دارای تهویه مناسب نگهداری شود. در صورتی که اندازه سینی‌های کابلی / ترانکینگ در نقشه‌های طراحی شده دقیق نیست، پس سینی باید به اندازه کافی برای پشتیبانی از کابل‌ها بدون دسته‌بندی باشد و حاشیه ۲۵٪ باید در اندازه و وزن بارگذاری شود.
  5. هنگام نصب سینی کابل مسیر‌هایی انتخاب می‌شوند که سهولت دسترسی به تمام کابل‌ها هنگام نصب را فراهم کنند.
  6. سیم‌های اتصال به زمین یا ارتینگ باید در تمام شکاف‌ها و در تمام سینی‌های کابل‌ / ترانکینگ و اتصالات پیچ و مهره ارائه شود.
  7. باید با استفاده از براکت فولادی نصب شده در فواصل لازم برای ارائه یک تثبیت سفت از پشتیبانی اطمینان حاصل شود.
  8. پشتیبانی اضافی باید در جایی که سینی کابل / ترانکینگ تغییر جهت یا کابل از سینی کابل خارج شود کارگذاری شود. دربین سینی‌ها باید از پیچ و مهره، واشرهای انتهایی مناسب استفاده شود.
  9. سینی کابل باید با حداقل فاصله ۴۰ میلیمتری بین ساختار و سینی نصب شود.
  10. تمام کابل‌ها باید به سینی ثابت شوند.
  11. کابل‌ها در سینی کابل باید با استفاده از پیچ و مهره‌ها به صورت افقی ثابت و محافظت شوند. اگر کابل‌های متصل شده یا یک کابل بیش از 25sq میلیمتر نصب شده باشند، باید از قلاب یا تسمه فلزی استفاده شود.