جعبه های تقسیم از سیم های برقی و صنعتی متفاوت در برابر سوختگی، پارگی، اسیدی شدن و آسیب های محیطی جلوگیری می کند. البته گفتنی است که جعبه های تقسیم در انواع مختلفی وجود دارند و تفاوت های زیادی نیز با هم دارند.
جعبه تقسیم در انواع مختلف آلومینیومی، پلاستیکی، گالوانیزه و برخی از انواع دیگر وجود دارند. هر یک از این جعبه ها دارای خواص متفاوتی می باشند.
برای مثال جعبه تقسیم آلومینیومی مناسب امور صنعتی و دستگاه های بزرگ صنعتی است. جنس این نوع از جعبه ها بسیار سخت بوده و مقاومت بسیار خوبی نیز دارند.
در کشتی سازی، امور کشاورزی و اموری که دارای شرایط خاص سخت می باشند، قابل استفاده است. جعبه های گالوانیزه در برابر دماهای بالا و حرارت مقاوم بوده و جنس آن ها به دو صورت گالوانیزه گرم و سرد می باشد.
از این نوع باکس های تقسیم در محیط هایی با میزان خوردگی و زنگ زدگی بالا استفاده می کنند.
جعبه تقسیم در بیشتر موارد در داخل گچ دیوار یا سقف ها و بتن ها نصب می شود و نوع ضد آب جعبه های تقسیم در محیط های بیرونی نیز قابل نصب می باشند.
عدم استفاده از جعبه های تقسیم مشکلات مالی و جانی زیادی را برای کارخانه ها به وجود می آورد. یک نقص و عیب در سیم های برق صنعتی ممکن است حوادث بسیار خطرناکی را در محیط رقم بزند.
باکس های تقسیم در اندازه های مختلفی در بازار وجود دارند و شما بایستی متناسب با کار خودتان آن را انتخاب نمایید. قابل ذکر است که نوع و نحوه اتصال سیم ها در داخل جعبه های تقسیم با یکدیگر متفاوت بوده و ساختار ترمینال جعبه ها نیز با هم فرق دارند.
عوامل موثر در انتخاب جعبه های تقسیم
در این قسمت به چند عامل مهم در انتخاب جعبه تقسیم اشاره نموده و توضیحات مختصری را خواهیم داد:
- امتیاز جعبه های تقسیم بر اساس استاندارد تعیین شده
- نوع اتصال و بخش بندی سیم ها به یکدیگر
- شکل و ابعاد جعبه های تقسیم
- نوع مواد اولیه استفاده شده در ساخت آن ها
از آنجا که جعبه های تقسیم و سینی کابل دارای انواع مختلفی می باشند، بایستی به امتیاز ( قدرت مقاومت) آن ها نیز توجه کنیم.
برخی از باکس های تقسیم در برابر گرد و غبار یا رطوبت و برخی از آن ها در برابر سوختگی و دمای بالا مقاوم هستند.
بر اساس استاندارد تعیین شده بایستی به این مسئله توجه نمود. ترمینال های موجود در جعبه های تقسیم معمولا به صورت 4 یا 6 عددی هستند که در خرید باید به این موضوع نیز دقت کرد.
شکل و ابعاد جعبه ها مسئله مهم دیگری است که به صورت مربعی، دایره ای، مستطیلی و هشت ضلعی وجود دارند. مواد اولیه به کار رفته در ساخت جعبه های تقسیم نیز به صورت آلومینیومی، پلاستیکی، فایبرگلاس وجود دارند که هر کدام از آن ها کاربرد مخصوص به خود را دارند.
کاربرد اصلی جعبه های تقسیم
کاربرد اصلی جعبه های تقسیم شامل موارد زیر هستند:
- محافظت از سیم های برق و افراد در برابر خطرات احتمالی
- سازمان بندی و بخش بندی سیستم برق مجموعه مربوطه ( خانه، سازمان، کارخانه و…)
- جلوگیری از آتش سوزی در محیط ( در صورت نصب صحیح)
- زیبایی و نظم بخشی به سیستم برق محیط